Residential International Yoga Instructors Course

The International Yoga Instructor Course (IYIC) was specifically designed based on a few decades of in depth study into the science and art of teaching yoga. Empower yourself with our exclusive and unique approach to teaching yoga. Get the techniques correct and deliver them with utmost confidence, care, and professionalism.

Live your DREAMS. Certified 450 hours by Ministry of Education Malaysia.

Yoga is for everyone. But can anyone teach? Is there an instructor in you? Are you passionate about becoming a professional yoga instructor? Or are you just too busy to find out? Begin your journey with this intensive residential course of Yoga in all aspects envisioned by Patanjali today.

Day 1 – 26/11
10:00am Meet at Bangsar centre
2:00pm – 3:00pm Arrive and Check-in at Fraser’s Hills. Rest and exploring Fraser’s Hills gardens
3:00pm – 7:00pm IYIC Level 1 coaching starts (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 1 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 2 – 27/11
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 1 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 1 continues ( 4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 1 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 3 – 28/11
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 1 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 1 continues (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 1 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 4 – 29/11
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 1 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest & IYIC Level 2 participants arrival
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 2 starts (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 2 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 5 – 30/11
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 2 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 2 continues (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 2 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 6 – 1/12
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 2 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 2 continues (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 2 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 7 – 2/12
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 2 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest & IYIC Level 3 participants arrival
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 3 starts (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm – 10:00pm IYIC Level 3 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 8 – 3/12
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 3 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 3 continues (4 hours)
7:00pm – 8:00pm Dinner
8:00pm -10:00pm IYIC Level 3 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 9 – 4/12
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 3 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and rest
2:00pm – 6:00pm IYIC Level 3 continues (4 hours)
6:00pm – 10:00pm IYIC Level 3 coaching, group discussion and meditation session (2 hours)
Day 10 – 5 /12
7:00am – 8:00am Shatkarma (Yogic detox)
8:00am – 9:00am Breakfast
9:00am – 1:00pm IYIC Level 3 continues (4 hours)
1:00pm – 2:00pm Lunch and wrap up

*Itinerary may change due to unforeseen circumstances

Master Manisekaran, the founder of Malaysian Yoga Society (MYS) and Malaysian Association of Yoga Instructors (MAYI), has 35 years experience in yoga and is one of the world’s leading exponents of yoga. He propagates some of the most effective yogic training, adhering to the age old techniques and possesses in depth knowledge of psychology, yoga therapy, the healing sciences, yogic philosophy and the meditative science. As an active practitioner of all different branches of yoga, i.e. Hatha Yoga, Karma Yoga, Jnana Yoga and Bakti Yoga. He has more than 20 years experience as a full time yoga instructor.

Event will start in: